Παρουσίαση

Μετά από πολλές σκέψεις αποφάσισα να ανοίξω αυτό το θεματικό ιστολόγιο σχετικά με την Ψυχολογία. Όντας πλέον πτυχιούχος Ψυχολογίας και βαδίζοντας προς τις μεταπτυχιακές μου σπουδές, θέλησα να έχω ένα ιστολόγιο στο οποίο να μπορώ να παρουσιάζω θέματα σχετικά με την επιστήμη μου.

Σε αυτό το ιστολόγιο (ελπίζω πως) δεν θα βρείτε πολλές προσωπικού τύπου αναρτήσεις, μιας και θέλω να αποτελέσει τόπο ενημέρωσης και συζήτησης γύρω από την Ψυχολογία και όχι γύρω από εμένα. Αναμένω πως θα ανεβάζω 1 ή το πολύ 2 κείμενα εβδομαδιαίως, εκτός σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Το ιστολόγιο αναμένω να ζωντανέψει από τον Σεπτέμβρη.

Κλείνοντας, θέλω να σας καλωσορίσω και να σας παροτρύνω να αφήνετε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας μέσω των σχολίων.

Καλή αρχή λοιπόν!


Αρθρογράφος:
Δημήτρης Αγοραστός.

Ο Δημήτρης Αγοραστός είναι ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις νευροσυμπεριφορικές επιστήμες. Έχει ασχοληθεί ερευνητικά με θέματα όπως την έκφραση των ανθρωπίνων συναισθημάτων, την ενσυναίσθηση, την ανάπτυξη μαθησιακών διαταραχών και την διασύνδεση υπολογιστή-εγκεφάλου για τετραπληγικούς ασθενείς. Έχει ολοκληρώσει την θεωρητική του εκπαίδευση στην Γνωστική - Αναλυτική Ψυχοθεραπεία και έχει ασχοληθεί επαγγελματικά και εθελοντικά με θέματα όπως την σωματική και τη ψυχοσυναισθηματική κακοποίηση γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, τη συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων αλλά και με τη συμβουλευτική στήριξη και ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτό το διάστημα ασχολείται με την ψυχοκοινωνική υποστήριξη προσφυγικών ομάδων. Είναι ο διαχειριστής και ο κύριος αρθρογράφος του Ψυχολογείν.


 dagorastos@gmail.com     http://dagorastos.net