13 Μαρ 2008

Το 1ο Συνέδριο Φοιτητών Ψυχολογίας στην Ελλάδα είναι γεγονός!

Με μεγάλη χαρά έμαθα πως σε ένα μήνα ( 11-13 Απριλίου 2008 ) θα διεξαχθεί το πρώτο συνέδριο φοιτητών Ψυχολογίας στην χώρα μας! Φοιτητές από όλα τα τμήματα Ψυχολογίας της Ελλάδας θα συναντηθούν για να συζητήσουν ζητήματα που αφορούν τα προγράμματά τους, το μέλλον τους ως επαγγελματίες της ψυχικής υγείας, αλλά και το μέλλον της ίδιας της επιστήμης της Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Άλλωστε το σύνθημα του συνεδρίου είναι «Νέοι Ψυχολόγοι Αντιμέτωποι με την Πρόκληση του Επαγγέλματος».

Συγκεκριμένα το συνέδριο θα παρακολουθήσουν φοιτητές φοιτητές από τα εξής τμήματα/προγράμματα Ψυχολογίας:

Το συνέδριο οργανώνει ο Σύλλογος Ελλήνων Φοιτητών Ψυχολογίας.

Όπως αναφέρει και το σχετικό άρθρο της ΕΡΤ, τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:

  • Ενημέρωση των φοιτητών Ψυχολογίας πάνω στο αντικείμενο της εκπαίδευσής τους με αναφορά σε όλους τους εφαρμοσμένους και θεωρητικούς κλάδους της
  • Θέματα επαγγελματικής συμβουλευτικής και προσανατολισμού των φοιτητών Ψυχολογίας
  • Προοπτικές εργασίας για τους νέους απόφοιτους σχολών Ψυχολογίας, εμπόδια στην απασχόληση και θέματα επαγγελματικής δεοντολογίας και κατοχύρωσης
  • Ρόλος και (αναγκαία) συμβολή των Ψυχολόγων στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα
  • Θέματα διαχείρισης προσωπικών θεμάτων/Αυτογνωσίας στους Ψυχολόγους

11 – 13 Απριλίου 2008
Φιλοσοφική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών
Πανεπιστημιούπολη
157 84 Ιλίσια, Αθήνα

Περισσότερες πληροφορίες:

Υ.Γ. Συγνώμη που έχω παραμελήσει λίγο το blog, αλλά αυτό τον καιρό είμαι ιδιαίτερα απασχολημένος. Ελπίζω σύντομα να βρω τον χρόνο να ανεβάσω νέα posts. Ευχαριστώ για την υποστήριξή σας.

Author: Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις νευροσυμπεριφορικές επιστήμες. Έχει ασχοληθεί ερευνητικά με θέματα όπως την έκφραση των ανθρωπίνων συναισθημάτων, την ενσυναίσθηση, την ανάπτυξη μαθησιακών διαταραχών και την διασύνδεση υπολογιστή-εγκεφάλου για τετραπληγικούς ασθενείς. Έχει ολοκληρώσει την θεωρητική του εκπαίδευση στην Γνωστική – Αναλυτική Ψυχοθεραπεία και έχει ασχοληθεί επαγγελματικά και εθελοντικά με θέματα όπως την σωματική και τη ψυχοσυναισθηματική κακοποίηση γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, τη συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων αλλά και με τη συμβουλευτική στήριξη και ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτό το διάστημα ασχολείται με την ψυχοκοινωνική υποστήριξη προσφυγικών ομάδων, ενώ είναι μεταπτυχιακός φοιτητής Σχολικής Ψυχολογίας στο ΑΠΘ. Είναι ο διαχειριστής και ο κύριος αρθρογράφος του Ψυχολογείν.