02 Ιούν 2013

Paul Bloom: The Psychology of Everything

[youtube id=»328wX2x_s5g» width=»600″ height=»350″]

Ο Paul Bloom είναι καθηγητής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Yale. Σε αυτό το 50λεπτο βίντεο μας κάνει μια εισαγωγή σε κάποιες βασικές αρχές ψυχολογίας και στα αποτελέσματα πολυετών ερευνών πάνω σε μια σειρά από θέματα όπως η ενσυναίσθηση, τα στερεότυπα, ο ρατσισμός και η σεξουαλικότητα. Σκοπός του βίντεο είναι ο τηλεθεατής να κατανοήσει τη φύση των ερωτημάτων που απασχολούν έναν σύγχρονο ερευνητή ψυχολόγο και φυσικά να μεταλαμπαδεύσει κάποιες σημαντικές πληροφορίες για την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Εάν είστε μαθητής και σκέφτεστε εάν η ψυχολογία σας ταιριάζει ως κλάδος σπουδών, τότε νομίζω πως αξίζει να παρακολουθήσετε αυτή τη σύντομη και περιεκτική παρουσίαση του Δρ. Bloom.

Author: Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις νευροσυμπεριφορικές επιστήμες. Ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του στη Σχολική Ψυχολογία. Έχει ασχοληθεί ερευνητικά με θέματα όπως την έκφραση των ανθρωπίνων συναισθημάτων, την ενσυναίσθηση, την ανάπτυξη μαθησιακών διαταραχών και την διασύνδεση υπολογιστή-εγκεφάλου για τετραπληγικούς ασθενείς. Έχει ασχοληθεί επαγγελματικά και εθελοντικά με την ψυχοκοινωνική υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Είναι ο διαχειριστής και ο κύριος αρθρογράφος του Ψυχολογείν.