28 Ιούλ

Λειτουργία κέντρου ψυχολογικής υποστήριξης στο Κέντρο Υγείας του Δήμου Ραφήνας

Σύμφωνα με τον Δήμο Ραφήνας, έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του το κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης μέσα στα πλαίσια του Κέντρου Υγείας του Δήμου Ραφήνας. Σκοπός είναι η ψυχολογική υποστήριξη των πληγέντων από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου:

1.ΠΡΩΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ

9πμ–14μμ καθημερινά 3 κλινικούς ψυχολόγους.

2.ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 17ΜΜ–20ΜΜ Ψυχιατρικο ιατρειο ενηλίκων.

ΤΕΤΑΡΤΗ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : ιατρείο ψυχολογικής υποστηριξης με 2 ψυχολόγους.

3.ΜΕΤΑ ΤΗΝ 6η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ.

4. ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ.

5.Ιατρείο ψυχολογικής υποστηριξης ογκολογικων ασθενών.

6.Κινητή μοναδα ψυχολογικής υποστήριξης.

Εχει μεταφερθεί στο ΚΥ ολο το φαρμακευτικό και αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, οπου θα τοποθετηθούν 4 εθελοντές φαρμακοποιοί.

Υπευθυνος Τομέα

Γερασιμος Βουδουρης

Εισαγωγική εικόνα

Author: Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις νευροσυμπεριφορικές επιστήμες. Έχει ασχοληθεί ερευνητικά με θέματα όπως την έκφραση των ανθρωπίνων συναισθημάτων, την ενσυναίσθηση, την ανάπτυξη μαθησιακών διαταραχών και την διασύνδεση υπολογιστή-εγκεφάλου για τετραπληγικούς ασθενείς. Έχει ολοκληρώσει την θεωρητική του εκπαίδευση στην Γνωστική – Αναλυτική Ψυχοθεραπεία και έχει ασχοληθεί επαγγελματικά και εθελοντικά με θέματα όπως την σωματική και τη ψυχοσυναισθηματική κακοποίηση γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, τη συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων αλλά και με τη συμβουλευτική στήριξη και ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτό το διάστημα ασχολείται με την ψυχοκοινωνική υποστήριξη προσφυγικών ομάδων, ενώ είναι μεταπτυχιακός φοιτητής Σχολικής Ψυχολογίας στο ΑΠΘ. Είναι ο διαχειριστής και ο κύριος αρθρογράφος του Ψυχολογείν.