Δημήτρης Αγοραστός

E-mail επικοινωνίας: dagorastos@gmail.com

Είμαι πτυχιούχος Ψυχολογίας (Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2003-2007) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (Graduate School of Neural & Behavioural Sciences, Universität Tübingen & Max Planc Institute, 2007-2009). Έχω λάβει μέρος σε διάφορα εκπαιδευτικά σεμινάρια με θεματολογία όπως την υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών, την Γνωστική-Αναλυτική Ψυχοθεραπεία και την διεξαγωγή ψυχοτεχνικών δοκιμασιών. Έχω εργαστεί ως ερευνητής σε πανεπιστήμια στη Γερμανία και το Λουξεμβούργο σε θέματα γνωστικής νευροψυχολογίας (Μελέτη καθρεπτικών νευρώνων, νευροανάδραση, ανάπτυξη διαγνωστικών εργαλείων για τη δυσαριθμησία σε παιδιά κ.α.). Στο παρελθόν έχω εργαστεί ως ψυχολόγος στο Δήμο Θεσσαλονίκης και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Επιπλέον, έχω εργαστεί σε ΜΚΟ, οργανώνοντας ψυχοεκπαιδευτικές δρατηριότητες για παιδιά προσφύγων που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας στην Ελλάδα, την υποστήριξη των γονέων αλλά και την παρακολούθηση ευαίσθητων περιπτώσεων, ενώ το τελευταίο διάστημα εργάζομαι στην Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, υποστηρίζοντας συνολικά τις ανοιχτές δομές φιλοξενίας μεταναστών της Ελλάδας.

Τα ενδιαφέροντά μου περιστρέφονται γύρω από κάθε πτυχή της μελέτης της ανθρώπινης συμπεριφοράς, από το επίπεδο των νευρώνων, έως το επίπεδο των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων, ενώ ενδιαφέρομαι πολύ και για την εκλαϊκευμένη επιστήμη, η οποία πιστεύω πως λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των επιστημονικών επιτευγμάτων και της κοινωνικής βάσης. Πέραν αυτών, ασχολούμαι έντονα με το διαδίκτυο και τις νέες τεχνολογίες και προσπαθώ -όσο γίνεται- να τις συνδυάσω με τη δουλειά μου.

Μέσα από το blog «Ψυχολογείν» προσπαθώ να μεταφέρω ειδήσεις από τον ευρύτερο χώρο της Ψυχολογίας, να σχολιάσω θέματα του κλάδου μου, να επικοινωνήσω με άτομα με κοινά ενδιαφέροντα με εμένα και γενικότερα να δώσω το έναυσμα για ενημέρωση και συζήτηση γύρω από την Ψυχολογία.

Θα χαρώ πολύ να λάβω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας.