Ποιος είμαι

E-mail επικοινωνίας:

Είμαι ψυχολόγος και διαδικτυακός αρθρογράφος για θέματα ψυχολογίας. Ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές (Πτυχίο Ψυχολογίας) στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (2003-2007), όπου μπόρεσα να πάρω μια πρώτη γεύση από το μεγάλο επιστημονικό φάσμα που καλύπτει η ψυχολογία. Συνεχίζοντας το ακαδημαϊκό μου ταξίδι, βρέθηκα στο Πανεπιστήμιο του Tuebingen, στη Γερμανία (2007-2009), όπου εμβάθυνα στην μελέτη της λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου. Εκεί απέκτησα τον μεταπτυχιακό μου τίτλο σπουδών στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (M.Sc. in Neural and Behavioural Sciences). Αυτό το διάστημα (2017-2019) ολοκληρώνω το μεταπτυχιακό Σχολικής Ψυχολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Έχω εργαστεί τόσο στον ερευνητικό τομέα, όσο και σε εφαρμοσμένες πτυχές της Ψυχολογίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ευπαθείς ομάδες και παιδιά και έχω εργαστεί σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές που ασχολούνται με τις συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες. Έχω παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων για την αξιολόγηση παιδιών και εφήβων και την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων κ.α. , ενώ έχω ολοκληρώσει την θεωρητική μου εκπαίδευση στην γνωστική-αναλυτική ψυχοθεραπεία. Έχω συμμετάσχει ως παρουσιαστής σε ημερίδες για θέματα ψυχικής υγείας και διαπαιδαγώγησης παιδιών σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Έχω εργαστεί ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου, στο τμήμα Γνωστικών Νευροεπιστημών , όπου σχεδίασα και υλοποίησα συμπεριφορικά πειράματα αλλα και αξιοποίησα τεχνικές νευροαπεικόνισης λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας (fMRI), με απώτερο σκοπό την έγκαιρη διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών σε παιδιά.
Στα πλαίσια της συνεργασίας μου με το πανεπιστήμιο, έκανα παράδοση μαθήματος πειραματικής μεθοδολογίας σε τελειόφοιτους φοιτητές ψυχολογίας. Μέσα στα πλαίσια του μεταπτυχιακού μου στις Νευροσυμπεριφορικές επιστήμες ασχολήθηκα με θεματικές όπως η λειτουργία των καθρεπτικών νευρώνων στην ενσυναίσθηση στους ανθρώπους, αλλά και η διεπαφή Εγκεφάλου-Υπολογιστή για χρήση υπολογιστικών συστημάτων δίχως μηχανική επαφή με συσκευές εισόδου πληροφοριών.

Έχω εργαστεί σε κοινό πρόγραμμα της Άρσις και της Terre des hommes σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, αναπτύσσοντας ψυχοεκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, εφήβους και γονείς, παρακολουθώντας ευαίσθητες υποθέσεις κυρίως ασυνόδευτων ανηλίκων, δημιουργώντας δραστηριότητες ανοιχτές προς όλη την προσφυγική κοινότητα του κέντρου με σκοπό την ψυχαγωγία τους, την ενσωμάτωσή τους στην ελλαδική πραγματικότητα αλλά και την ενημέρωσή τους για θέματα που τους απασχολούν. Έχω εμπειρία ως συντονιστής της κοινωνικής ομάδας της Terre des hommes που υποστηρίζει ευάλωτους νεαρούς ασυνόδευτους πρόσφυγες που διαμένουν σε προστατευμένα διαμερίσματα, αλλά και της ομάδας διαχείρισης των πιο ευάλωτων υποθέσεων.

Τέλος, εργάστηκα στην αποστολή της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, παρέχοντας υποστήριξη στους αιτούντες άσυλο που βρίσκονται σε ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων αλλά και σε οικογένειες αιτούντων άσυλο που διαμένουν σε διαμερίσματα με χρηματοδότηση της Ε.Ε. και την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες.

Αυτό το διάστημα πραγματοποιώ  την πρακτική μου άσκηση στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας, στο Νοσοκομείο Κατερίνης, μέσα στα πλαίσια του μεταπτυχιακού Σχολικής Ψυχολογίας του Α.Π.Θ., πραγματοποιώντας διάγνωση γνωστικών και ψυχολογικών διαταραχών ή προσφέροντας ψυχολογική υποστήριξη σε γονείς και παιδιά.

Από το 2007 διατηρώ το Ψυχολογείν. Με το χρόνο το Ψυχολογείν έχει γίνει ένα κομβικό σημείο πληροφόρησης για πολλούς αναγνώστες που αναζητούν πληροφορίες για κάποιο θέμα ψυχολογίας, σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό ή δια βίου εκπαίδευση σε κάποια μορφη ψυχοθεραπείας.

Να υπογραμμίσω πως όλα όσα διαβάζετε σε αυτό το site, αποτελούν προσωπικές απόψεις και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν απαραίτητα τους φορείς με τους οποίους συνεργάζομαι.