Δημήτρης Αγοραστός

E-mail επικοινωνίας:

Ονομάζομαι Δημήτρης Αγοραστός, είμαι ψυχολόγος και διαδικτυακός αρθρογράφος για θέματα ψυχολογίας. Ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές (Πτυχίο Ψυχολογίας) στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (2003-2007), όπου μπόρεσα να πάρω μια πρώτη γεύση από το μεγάλο επιστημονικό φάσμα που καλύπτει η ψυχολογία. Συνεχίζοντας το ακαδημαϊκό μου ταξίδι, βρέθηκα στο Πανεπιστήμιο του Tuebingen, στη Γερμανία (2007-2009), όπου εμβάθυνα στην μελέτη της λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου. Εκεί απέκτησα τον μεταπτυχιακό μου τίτλο σπουδών στις Νευροσυμπετιφορικές Επιστήμες (M.Sc. in Neural and Behavioural Sciences).

Έχω εργαστεί τόσο στον ερευνητικό τομέα, όσο και σε εφαρμοσμένες πτυχές της Ψυχολογίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ευπαθείς ομάδες και παιδιά και έχω εργαστεί σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές που ασχολούνται με τις συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες. Έχω παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων για την αξιολόγηση παιδιών και εφήβων και την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων κ.α. , ενώ έχω ολοκληρώσει την θεωρητική μου εκπαίδευση στην γνωστική-αναλυτική ψυχοθεραπεία. Έχω συμμετάσχει ως παρουσιαστής σε ημερίδες για θέματα ψυχικής υγείας και διαπαιδαγώγησης παιδιών σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Έχω εργαστεί σε κοινό πρόγραμμα της Άρσις και της Terre des Hommes σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, αναπτύσσοντας ψυχοεκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, εφήβους και γονείς, παρακολουθώντας ευαίσθητες υποθέσεις κυρίως ασυνόδευτων ανηλίκων αλλά και δημιουργώντας δραστηριότητες ανοιχτές προς όλη την προσφυγική κοινότητα του κέντρου με σκοπό την ψυχαγωγία τους, την ενσωμάτωσή τους στην ελλαδική πραγματικότητα αλλά και την ενημέρωσή τους για θέματα που τους απασχολούν. Επιπλέον, εργάστηκα στην αποστολή της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, παρέχοντας υποστήριξη στους αιτούντες άσυλο που βρίσκονται σε ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων αλλά και σε οικογένειες αιτούντων άσυλο που διαμένουν σε διαμερίσματα με χρηματοδότηση της Ε.Ε. και την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες. Αυτό το διάστημα εργάζομαι στην Terre des Hommes ως συντονιστής της ομάδας που υποστηρίζει ευάλωτους νεαρούς ασυνόδευτους πρόσφυγες που διαμένουν σε προστατευμένα διαμερίσματα έως ότου ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες σε σχέση με το άσυλό τους.

Από το 2007 διατηρώ το Ψυχολογείν. Με το χρόνο το Ψυχολογείν έχει γίνει ένα κομβικό σημείο πληροφόρησης για πολλούς αναγνώστες που αναζητούν πληροφορίες για κάποιο θέμα ψυχολογίας, σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό ή δια βίου εκπαίδευση σε κάποια μορφη ψυχοθεραπείας.

Να υπογραμμίσω ότι φυσικά ότι διαβάζετε σε αυτό το site και domain, αποτελούν προσωπικές απόψεις και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν απαραίτητα τους φορείς με τους οποίους συνεργάζομαι.