15 Σεπ 2008

Βιντεοθήκη: Τελευταίες προσθήκες (1/9/2008-15/9/2008)

Το ξέρω πως τους τελευταίους μήνες -λόγω των καλοκαιρινών διακοπών- είχα παραμελήσει την Βιντεοθήκη του Ψυχολογείν. Αλλά σιγά-σιγά επιστρέφουμε στους παλιούς μας ρυθμούς και έτσι αυτό το δεκαπενθήμερο έχω να σας παρουσιάσω δύο σύντομα βίντεο τα οποία ψάρεψα από το διαδίκτυο: ένα σχετικά με τις διαφορές της Ψυχιατρικής με την Ψυχολογία και ένα δεύτερο σχετικά με τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούνται στις διαφημίσεις ώστε να μας πείσουν να αγοράσουμε ένα προϊόν.

Κατηγορία: Σύντομα Ενημερωτικά Βίντεο

Ο Δρ. Reist εξηγεί τι εστί Ψυχιατρική, ποιους και πως μπορεί να βοηθήσει, ενώ μιλάει και για τις διαφορές μεταξύ της Ψυχολογίας και της Ψυχιατρικής. Μιας και πολλοί έχουν αυτές τις απορίες σχετικά με την Ψυχιατρική και την Ψυχολογία, νομίζω πως αυτό το βίντεο θα φανεί χρήσιμο σε αρκετούς ώστε να κάνουν έναν πρώτο διαχωρισμό μεταξύ αυτών των δύο επιστημονικών πεδίων.

———————-

Πάνω σε ποιες ψυχολογικές αρχές βασίζονται οι διαφημιστές για να κάνουν ένα προϊόν πιο δελεαστικό; Πως μπορούμε να δημιουργήσουμε νοητικούς συσχετισμούς μεταξύ συναισθημάτων και αντικειμένων και πως μπορούμε να αλλάξουμε τους υπάρχοντες; Το βίντεο αυτό κάνει μια μικρή, δεκάλεπτη εισαγωγή στις βασικές αρχές του Συμπεριφορισμού, τις οποίες χρησιμοποιούμε ακόμη και σήμερα για διάφορους σκοπούς. Bookmark and Share]]>

Author: Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις νευροσυμπεριφορικές επιστήμες. Ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του στη Σχολική Ψυχολογία. Έχει ασχοληθεί ερευνητικά με θέματα όπως την έκφραση των ανθρωπίνων συναισθημάτων, την ενσυναίσθηση, την ανάπτυξη μαθησιακών διαταραχών και την διασύνδεση υπολογιστή-εγκεφάλου για τετραπληγικούς ασθενείς. Έχει ασχοληθεί επαγγελματικά και εθελοντικά με την ψυχοκοινωνική υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Είναι ο διαχειριστής και ο κύριος αρθρογράφος του Ψυχολογείν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *