27 Οκτ 2008

Εκστρατεία για τη Δημόσια Υγεία

Πρόσεξα πως τις τελευταίες ημέρες γίνεται μια εκστρατεία συλλογής υπογραφών μέσω του διαδικτύου από απλούς πολίτες που θέλουν να διαμαρτυρηθούν για την κακή κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Δημόσιας Υγείας (ψυχικής και σωματικής). Η Κυβέρνηση αντί να φροντίζει να διανύμει το δημόσιο χρήμα με τέτοιο τρόπο ώστε οι πολίτες να έχουν μια αξιοπρεπή και επαρκή υγειονομική κάλυψη, προτιμάει αυτό το κεφάλαιο να ξοδεύεται σε ανούσιες και πολλές φορές παράνομες ενέργειες.

Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο της εκστρατείας

Με αγανάκτηση παρακολουθούμε από τις δημοσιεύσεις στην ημερήσιο τύπο , την απαράδεκτη διακοπή της επιχορήγησης των πάρα πάνω δομώ Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Παιδιών Εφήβων και Ενηλίκων που έχουν απόλυτη ανάγκη πλαισίου στήριξης για να επιβιώσουν.

Με την ίδια οργή και αγανάκτηση πληροφορούμεθα την επί τετραετία κωλυσιεργία προμήθειας( ενώ υπάρχουν τα χρήματα) ενός Νέου ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος για παιδιά με καρκίνο στο Νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ Αγία Σοφία..

Ζητούμε πάραυτα την ανάληψη πρωτοβουλίας για την επίλυση των πάρα πάνω καυτών κοινωνικών προβλημάτων που εκθέτουν σε κίνδυνο την Υγεία και την Ζωή ανυπεράσπιστων ευπαθών ομάδων της κοινωνίας μας και μας προσβάλλουν ως Έλληνες πολίτες.

Υπογραφές εδώ!

Εισαγωγική Φωτογραφία:

Hope, by JustLuc

]]>

Author: Δημήτρης Αγοραστός

Ο Δημήτρης Αγοραστός είναι ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις νευροσυμπεριφορικές επιστήμες (University of Tuebingen), ενώ τώρα ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ). Έχει ασχοληθεί ερευνητικά με θέματα όπως την έκφραση των ανθρωπίνων συναισθημάτων, την ενσυναίσθηση, την ανάπτυξη μαθησιακών διαταραχών και την διασύνδεση υπολογιστή-εγκεφάλου. Έχει ασχοληθεί επαγγελματικά και εθελοντικά με την ψυχοκοινωνική υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, την διάγνωση μαθησιακών διαταραχών και την υποστήριξη γονέων και παιδιών. Είναι ο διαχειριστής και ο κύριος αρθρογράφος του Ψυχολογείν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *