15 Ιούν 2009

Βιντεοθήκη: Τελευταίες προσθήκες (1/6/2009-15/6/2009)

Κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο δυστυχώς προστέθηκε μόνο ένα νέο βίντεο. Πρόκειται για την διάλεξη του Δρ. Goldin σχετικά με την μελέτη του διαλογισμού χρησιμοποιώντας τις μεθόδους των νευροεπιστημών. Με άλλα στο βίντεο αυτό γίνεται μια παρουσίαση των πρώτων ευρημάτων για το τι συμβαίνει στον εγκέφαλό μας (σε οργανικό επίπεδο) όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση διαλογισμού.

ΚατηγορίαΔιαλέξεις/Ντοκιμαντέρ

Cognitive Neurosciences and Mindfullness MeditationO Δρ. Philippe Goldin μελετά το φαινόμενο του διαλογισμού από μια ξεχωριστή σκοπιά: από αυτή των νευροεπιστημών. Σε αυτό το συνέδριο που διοργανώνει η Google προσπαθεί να εξηγήσει με απλό και κατανοητό τρόπο τι συμβαίνει στον εγκέφαλό μας όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση διαλογισμού και επικεντρώνουμε την προσοχή μας στις αισθήσεις μας στο εδώ και τώρα. Πέραν αυτού εξηγεί τις διαφορετικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τέτοιου είδους έρευνες.

]]>

Author: Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις νευροσυμπεριφορικές επιστήμες. Ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του στη Σχολική Ψυχολογία. Έχει ασχοληθεί ερευνητικά με θέματα όπως την έκφραση των ανθρωπίνων συναισθημάτων, την ενσυναίσθηση, την ανάπτυξη μαθησιακών διαταραχών και την διασύνδεση υπολογιστή-εγκεφάλου για τετραπληγικούς ασθενείς. Έχει ασχοληθεί επαγγελματικά και εθελοντικά με την ψυχοκοινωνική υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Είναι ο διαχειριστής και ο κύριος αρθρογράφος του Ψυχολογείν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *