06 Μαΐ 2010

Αποτελέσματα poll: Πόσες φορές έχετε επισκεφθεί λειτουργό ψυχικής υγείας;

Το τελευταίο poll που είχα αναρτημένο στο Ψυχολογείν σας ρωτούσα πόσες φορές έχετε επισκεφθεί κάποιον λειτουργό ψυχικής υγείας, όπως ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό κτλ. Οι απαντήσεις που δώσατε ήταν οι ακόλουθες:

poll-psix

Τα αποτελέσματα ήταν λίγο-πολύ αυτά που ανέμενα. Οι μισοί δεν έχετε επισκεφθεί ποτέ κάποιον ειδικό, ενώ οι υπόλοιποι μισοί έχετε πάει τουλάχιστον μια φορά. Είναι εκπληκτικό το ποσοστό του 26% που συγκέντρωσε η απάντηση «Περισσότερες [από πέντε] φορές«. Αυτό αφενός μας δείχνει πως ένας στους τέσσερις επισκέπτες του Ψυχολογείν έχει κάποια πολύ καλή επαφή με το σύστημα Ψυχικής Υγείας και αφετέρου πως είναι πιθανόν πως ψάχνουν για συγκεκριμένες πληροφορίες. Είναι πολύ θετικό το γεγονός πως άνθρωποι που αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα με την ψυχική τους υγεία ανοίγονται στο διαδίκτυο αναζητώντας πληροφορίες για το θέμα που τους απασχολεί, αντί να κλείνονται στο καβούκι τους. Αν μη τι άλλο, αυτό είναι μια μεγάλη νίκη του ίντερνετ και της νέας εποχής στην οποία μας έχει εισάγει.

Όπως φαίνεται και από τα keywords που χρησιμοποιούνται στις μηχανές αναζήτησης με τα οποία φτάνει κανείς στο Ψυχολογείν, κυρίως οι περιστασιακοί και τυχαίοι επισκέπτες ενδιαφέρεστε για συγκεκριμένες ψυχικές διαταραχές και ψυχοπαθολογικές συμπεριφορές (η κατάθλιψη και η αυτοκτονία δυστυχώς κρατούν τα ηνία) αλλά και φάσεις στην ανάπτυξη του ανθρώπινου ψυχισμού (π.χ. εφηβεία).

Όλες αυτές οι πληροφορίες είναι πολύ σημαντικές για εμένα και θα αξιοποιηθούν τα μάλα στην ενημέρωσή σας μέσω του Ψυχολογείν.

]]>

Author: Δημήτρης Αγοραστός

Ο Δημήτρης Αγοραστός είναι ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις νευροσυμπεριφορικές επιστήμες (University of Tuebingen), ενώ τώρα ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ). Έχει ασχοληθεί ερευνητικά με θέματα όπως την έκφραση των ανθρωπίνων συναισθημάτων, την ενσυναίσθηση, την ανάπτυξη μαθησιακών διαταραχών και την διασύνδεση υπολογιστή-εγκεφάλου. Έχει ασχοληθεί επαγγελματικά και εθελοντικά με την ψυχοκοινωνική υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, την διάγνωση μαθησιακών διαταραχών και την υποστήριξη γονέων και παιδιών. Είναι ο διαχειριστής και ο κύριος αρθρογράφος του Ψυχολογείν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *