21 Μαΐ 2010

Autonomia EXPO η ελληνική έκθεση για την αναπηρία και την αποκατάσταση 28, 29 και 30 Μαΐου

Η Autonomia EXPO έχει ετοιμαστεί για να ανοίξει την πόρτα της στις 28, 29 και 30 Μαΐου από τις 10 πμ έως τις 9 μμ στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου (Δωδεκανήσου και Αναπαύσεως, στο Περιστέρι).

Το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου θα γεμίσει από χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες που απευθύνονται στους καταναλωτές με αναπηρίες και με ειδικές καταναλωτικές ανάγκες αλλά και σε κάθε ένα που θέλει να αλλάξει τις επαγγελματικές ή της επιχειρηματικές του δραστηριότητες και να τις κάνει προσπελάσιμες ώστε να προσεγγίσει τη μεγαλύτερη μειονότητα καταναλωτών: Τους καταναλωτές με αναπηρίες και με ειδικές καταναλωτικές ανάγκες και το οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον.

Η Autonomia EXPO είναι μια καταπληκτική ευκαιρία για να διαπιστώσετε πως η αναπηρία και η ανικανότητα έχουν πολλές όψεις και τολμούν να είναι κομψές, δημιουργικές, παραγωγικές αναπτυξιακές, πηγή έμπνευσης και ολοκληρωμένης οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Κατάλογο των εκθετών μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://www.autonomiaexpo.org/?page_id=630 για να διαπιστώσετε πως η επίσκεψή σας στην Autonomia EXPO θα είναι μια ολοκληρωμένη εμπειρία γνώσεων για όλες εκείνες τις προσαρμοσμένες τεχνολογίες που έχει ανάγκη κάθε άνθρωπος που ζει κάτω από συνθήκες αναπηρίας και κάθε επιχείρηση ή φορέας που θέλει να μην εμποδίζει τους χρήστες και τους καταναλωτές. Η Autonomia EXPO είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών για την αναπηρία, την αποκατάσταση, την ειδική αγωγή, την ανεξάρτητη διαβίωση και τις προσαρμοσμένες τεχνολογίες. Είναι μια έκθεση αυτής καθεαυτής της αναπηρίας ως εμπειρίας και ως διαφορά συνθηκών και όρων ζωής. Κάθε χρόνο επισκέπτονται την Autonomia EXPO χιλιάδες άνθρωποι από κάθε μέρος της Ελλάδας, της Κύπρου και της ομογένειας. Φωτογραφίες από τις προηγούμενες διοργανώσεις μπορείτε να δείτε στο http://www.autonomiaexpo.org/?p=169 για να διαπιστώσετε με τα ίδια σας τα μάτια πως η Autonomia EXPO είναι ένας γνήσιος πρεσβευτής μιας άλλης αξιοβίωτης και ταυτοχρόνως απελευθερωτικής αναπηρίας που τολμά να είναι κομψή, δημιουργική, παραγωγική, αναπτυξιακή και ανατρεπτική όταν δεν μπορεί να το αποφύγει. Οδηγίες για την πρόσβαση με αυτοκίνητο στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου μπορείτε να δείτε στο http://www.autonomiaexpo.org/?page_id=585, αφού πριν σας πούμε πως ακόμη και με κίνηση το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου απέχει περίπου 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο η πρόσβαση με μετρό γίνεται από το σταθμό του μετρό Άγιος Αντώνιος και από εκεί με τα προσπελάσιμα αυτοκίνητα του ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ που θα βρίσκονται πάντα σταθμευμένα έξω από το ασανσέρ του μετρό. Για αυτές τις μεταφορές θα υπάρχουν έξι προσπελάσιμα αυτοκίνητα κάτι που σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν καθυστερήσεις στις μεταφορές ακόμη και των επισκεπτών που χρησιμοποιούν βαριά ηλεκτροκίνητα αναπηρικά καθίσματα. Στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου υπάρχει ευρύχωρος, προσπελάσιμος και προστατευόμενος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Για τους επισκέπτες με τετραπληγία υπάρχει συγκεκριμένος χώρος στάθμευσης κοντά στην είσοδο της έκθεσης. Η Autonomia EXPO είναι απολύτως προσπελάσιμη σε όλες τις γνωστές αναπηρίες. Διοργανώνεται από το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και από το http://www.disabled.gr/ που ο συνδυασμός τους αποτελεί ένα ολοκληρωμένο χρηστικό εργαλείο ενημέρωσης και επιβίωσης για πολλές χιλιάδες ανθρώπους με αναπηρίες που χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα. Η Autonomia EXPO όπως και όλες οι υπηρεσίες του ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ παρέχονται δωρεάν. ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ http://www.disabled.gr/ και Autonomia EXPO http://www.autonomiaexpo.org
Το κείμενο είναι αντιγραφή του ενημερωτικού e-mail που έλαβα από το www.disabled.gr. Αναδημοσιεύεται για ενημερωτικούς λόγους.]]>

Author: Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις νευροσυμπεριφορικές επιστήμες. Ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του στη Σχολική Ψυχολογία. Έχει ασχοληθεί ερευνητικά με θέματα όπως την έκφραση των ανθρωπίνων συναισθημάτων, την ενσυναίσθηση, την ανάπτυξη μαθησιακών διαταραχών και την διασύνδεση υπολογιστή-εγκεφάλου για τετραπληγικούς ασθενείς. Έχει ασχοληθεί επαγγελματικά και εθελοντικά με την ψυχοκοινωνική υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Είναι ο διαχειριστής και ο κύριος αρθρογράφος του Ψυχολογείν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *