08 Οκτ 2012

4ο Ετήσιο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Κατάρτισης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με Αναπηρία ή με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες

Η Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής της B Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει ένα σεμινάριο κατάρτισης στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία (ακαδημαϊκό έτος 2012-2013). Όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση [pdf], στόχος του σεµιναρίου είναι «η παροχή εξειδικευµένων πρακτικών γνώσεων και η κατάρτιση των επαγγελµατιών που στελεχώνουν το χώρο της ειδικής αγωγής ώστε να καταστούν ικανοί να παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στο παιδί και την οικογένεια του».

Απευθύνεται σε ειδικούς από όλους τους κλάδους σχετικούς με την ειδική αγωγή, όπως παιδαγωγούς, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές και ειδικούς θεραπευτές.

Η έναρξη του Σεµιναρίου προγραµµατίζεται για το Νοέµβριο του 2012, ενώ οι συναντήσεις θα γίνονται τα Σαββατοκύριακα από τις 9.00 π.µ. έως τις 3.00 µ.µ.

Το Σεµινάριο περιλαµβάνει:

  • Θεωρητική Κατάρτιση πρακτικού χαρακτήρα (βιωµατικές ασκήσεις, εκπαίδευση µε Video, εκπαίδευση µε νέες τεχνολογίες, οµάδες εργασίας µε εποπτεία).
  • 70 ώρες Πρακτική εξάσκηση σε δηµόσιους φορείς ειδικής αγωγής
  • 60 ώρες εκπαίδευσης σε σχεδιασµό προγραµµάτων παρέµβασης και υποστήριξης µε ειδική θεµατολογία.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δωθεί βεβαίωση παρακολούθησης και πιστοποιητικό κατάρτισης, ενώ το κόστος κυμαίνεται από 100€ έως 1300€, ανάλογα με τον αριθμό των συναντήσεων που θα παρακολουθήσει ο συμμετέχοντας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως και τις 26 Οκτωβρίου 2012.

Περισσότερες Πληροφορίες

Ιστοσελίδα http://www.2pediatric.gr Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2132009186, 2132009198 (καθηµερινά 9 π.µ. – 2 µ.µ.) Ηλεκτρονικό ταχυδροµείο: developmentalhealth@yahoo.com & irene.laiou@gmail.com

]]>

Author: Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις νευροσυμπεριφορικές επιστήμες. Ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του στη Σχολική Ψυχολογία. Έχει ασχοληθεί ερευνητικά με θέματα όπως την έκφραση των ανθρωπίνων συναισθημάτων, την ενσυναίσθηση, την ανάπτυξη μαθησιακών διαταραχών και την διασύνδεση υπολογιστή-εγκεφάλου για τετραπληγικούς ασθενείς. Έχει ασχοληθεί επαγγελματικά και εθελοντικά με την ψυχοκοινωνική υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Είναι ο διαχειριστής και ο κύριος αρθρογράφος του Ψυχολογείν.