31 Οκτ 2012

Σεμινάριο: "Διπολική διαταραχή (μανιοκατάθλιψη) σε απλά Ελληνικά"

Η Ελληνική Διπολική Οργάνωση παρουσιάζει:

“Διπολική διαταραχή (μανιοκατάθλιψη) σε απλά Ελληνικά”

  • Μάθετε για τη διπολική διαταραχή (μανιοκατάθλιψη) χωρίς πολύπλοκους ιατρικούς όρους και τεχνικές ορολογίες
  • Γνωρίστε συνανθρώπους μας που τους έχει αγγίξει ο διπολισμός
  • Ενημερωθείτε για τα πρότυπα διαγνωστικά και θεραπευτικά προγράμματά της ΕΔΟ για το 2013-2014 (http://2012.bipolar.gr/)

Εγγραφές: http://register.bipolar.gr/ Τηλ: 210-8815970 :: email: edo@bipolar.gr

24/11/12 (Σάββατο 10:00πμ – 2:00μμ)

Περιγραφή Σεμιναρίου:

Τι είναι η διπολική διαταραχή (μανιοκατάθλιψη); Ποια είναι τα συμπτώματά της και πως γίνεται η διάγνωσή της; Πόσοι άνθρωποι έχουν διπολική διαταραχή και πως το γνωρίζουμε αυτό; Με ποιες άλλες ασθένειες συσχετίζεται και τι πρέπει να προσέχουν οι ασθενείς; Τι γνωρίζουμε για τα αίτια της και τι πράγματα επηρεάζουν τη πορεία της; Πως επηρεάζονται η οικογένεια και οι συγγενείς/σύζυγοι και τι ρόλο έχουν στη πορεία της νόσου; Ποιος είναι ο ρόλος του Ψυχιάτρου, του Ψυχολόγου και των άλλων επαγγελματιών υγείας στη θεραπεία της νόσου; Ποιες είναι οι ποιο αποτελεσματικές θεραπείες και ποιοι είναι μερικοί χρήσιμοι τρόποι αυτο-διαχείρισης της διπολικής διαταραχής; Τι μένει ακόμα να μάθουμε για τη νόσο και τη θεραπεία της και τι έρχεται στο μέλλον;

Οι παραπάνω και πολλές άλλες ερωτήσεις σχετικά με τη διπολική διαταραχή θα καλυφθούν στο εισαγωγικό ενημερωτικό σεμινάριο της ΕΔΟ για διπολικούς ασθενείς, συγγενείς και φίλους. Το σεμινάριο θα καλύψει τις τελευταίες γνώσεις μας και ευρήματα για τη διπολική διαταραχή από το χώρο της ψυχιατρικής και κλινικής ψυχολογίας και θα αποτελέσει μία πολύ καλή εισαγωγή στο χώρο με τρόπο απλό και κατανοητό. Το περιεχόμενο του σεμιναρίου βασίζεται στο Bipolar Disorder Masterclass το οποίο δημιουργήθηκε για επαγγελματίες και φοιτητές του χώρου ψυχικής υγείας αλλά αποδίδεται στα Ελληνικά και είναι προσιτό σε όλους.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο αποτελεί μία καλή βάση για τη παρακολούθηση πιο εξειδικευμένων πρότυπων διαγνωστικών και θεραπευτικών προγραμμάτων που παρέχονται από την ΕΔΟ σε συνεργασία με το Διπολικό εργαστήρι (http://2012.bipolar.gr/)

Εισηγητής:

Δρ. Ιωάννης Γ. Μάλλιαρης, Bsc., PhD, Κλινικός Ψυχολόγος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Institute of Psychiatry, King’s College London), Ιδρυτής και Πρόεδρος της Ελληνικής Διπολικής Οργάνωσης (http://www.drmalliaris.com/).

Κόστος συμμετοχής:

  • 30 ευρώ το άτομο για άνεργους και φοιτητές μέχρι και μία εβδομάδα πριν την έναρξη (μέχρι και 17/11/12)
  • 50 ευρώ το άτομο μέχρι και μία εβδομάδα πριν την έναρξη (μέχρι και 17/11/12)
  • 80 ευρώ το άτομο (από 17/11/12 μέχρι και 24/11/12)

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σε όσους έχουν κάνει ήδη εγγραφή στην ΕΔΟ ως μέλη φίλοι http://edo.bipolar.gr/ και σε όσους είναι ασθενείς και συγγενείς.

Σε περίπτωση που κλείσετε θέση και για τον όποιο λόγο δεν μπορείτε να έρθετε θα σας κρατηθεί η θέση για το επόμενο σεμινάριο.

Παρακαλούνται όσοι αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα του σεμιναρίου να κάνουν την εγγραφή τους ώστε να μπούνε σε λίστα αναμονής. Οικονομική αδυναμία θα προκύπτει από την ατομική και οικογενειακή φορολογική δήλωση του κάθε μέλους.

Διάρκεια:

4 ώρες (10:00πμ – 2:00μμ Σάββατο)

Ημερομηνίες Νοεμβρίου:

24/11/12 (Σάββατο) – 1η 7 μελή ομάδα

Τοποθεσία:

Στα γραφεία της ΕΔΟ (http://edra.bipolar.gr/) Ασημάκη Φωτήλα 3, 11473, Πεδίον Άρεως, Αθήνα Τηλ: 210-8815970 :: email: edo@bipolar.gr

http://www.bipolar.gr/

Εγγραφές: http://register.bipolar.gr/


Εισαγωγική Φωτογραφία

]]>

Author: Δημήτρης Αγοραστός

Ο Δημήτρης Αγοραστός είναι ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις νευροσυμπεριφορικές επιστήμες (University of Tuebingen), ενώ τώρα ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ). Έχει ασχοληθεί ερευνητικά με θέματα όπως την έκφραση των ανθρωπίνων συναισθημάτων, την ενσυναίσθηση, την ανάπτυξη μαθησιακών διαταραχών και την διασύνδεση υπολογιστή-εγκεφάλου. Έχει ασχοληθεί επαγγελματικά και εθελοντικά με την ψυχοκοινωνική υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, την διάγνωση μαθησιακών διαταραχών και την υποστήριξη γονέων και παιδιών. Είναι ο διαχειριστής και ο κύριος αρθρογράφος του Ψυχολογείν.