12 Απρ 2013

Εισαγωγικό βιωματικό σεμινάριο στο Ψυχόδραμα: «Συναντήσεις – Encounters»

Το ψυχόδραμα είναι μια βιωματική μέθοδος ομαδικής ψυχοθεραπείας βασισμένη στη δράση. Χρησιμοποιεί τεχνικές εμπνευσμένες από το θέατρο (αντιστροφή ρόλου, σωσίας, καθρέφτης, κ.α.) με στόχο τη λειτουργική και παραγωγική αξιοποίηση και βελτίωση του αυθορμητισμού και της δημιουργικότητας που όλοι έχουμε. Ο ψυχίατρος Jacob Levy Moreno, παρατηρώντας το παιχνίδι των παιδιών στα πάρκα της Βιέννης το 1920 οδηγήθηκε στη δημιουργία του Ψυχοδράματος.

Σε αυτό το σεμινάριο θα μάθουμε τις βασικές τεχνικές της μεθόδου και όσοι το επιθυμούν θα έχουν την ευκαιρία δημιουργώντας τον οικείο τους χωροχρόνο να πραγματοποιήσουν ψυχοδραματικές συναντήσεις (encounters) με τον εσωτερικό τους εαυτό, με σημαντικούς άλλους της ζωής τους, με τον παλιό ή μελλοντικό εαυτό, με φανταστικούς χαρακτήρες σε πραγματικές ή φανταστικές καταστάσεις.

Πληροφορίες

Συντονιστής: Άγγελος Λεβέντης, φοιτητής Κοινωνικής Εργασίας – εκπαιδευόμενος Ψυχοδραματιστής Χώρος: Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57-59Β, 10560, Μοναστηράκι

View Larger Map Ημερομηνία: Σάββατο 20 Απριλίου 2013 [Το σεμινάριο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα κύκλο τριών συναντήσεων το Μάιο (11/5, 18/5, 25/5) ] Ώρες: 11:30 – 15:30 (Ώρα προσέλευσης: 11:00) Κόστος: 40 Ευρώ Εκπτώσεις (λειτουργούν αθροιστικά): 10% για εγγραφές έως και τις 15/4/2013 10% για ομαδική εγγραφή 3 ατόμων και άνω 10% για φοιτητές και ανέργους (Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με την κατάθεση των χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό.)

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής

Πληροφορίες – Επικοινωνία:

]]>

Author: Άγγελος Λεβέντης

Ο Άγγελος Λεβέντης είναι φοιτητής Κοινωνικής Εργασίας και έχει παρακολουθήσει για 3,5 χρόνια το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Ψυχόδραμα, την Ομαδική Ψυχοθεραπεία και την Κοινωνιομετρία στο Ινστιτούτο Ψυχοδράματος Αθηνών από δύο απευθείας μαθήτριες του Moreno (Marcia Karp & Grete A. Leutz) και τη Νένα Βλασσά. Τον τελευταίο χρόνο εισηγείται δικά του σεμινάρια ψυχοδράματος. Έχει υπάρξει συν-συντονιστής σε αυτογνωσιακή ψυχοδραματική ομάδα σε συνεργασία με Ψυχολόγο για 15 μήνες στα πλαίσια της πρακτικής του άσκησης και έχει βιωματική εμπειρία μέσα από τη συμμετοχή του τα προηγούμενα 9 χρόνια σε ομάδες στο χώρο της τέχνης και της ψυχοθεραπείας και μέσα από την εκπαίδευση ενηλίκων. Ασχολείται από την εφηβεία με το πιάνο και τη μουσική σύνθεση και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής θεάτρου και κινηματογράφου. Γράφει μουσική για θέατρο και κινηματογράφο και έχει συμμετάσχει σε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις ως ερμηνευτής και διδάσκοντας μουσική και θεατρική έκφραση σε ηθοποιούς.